O funkciu primátora majú záujem 4 kandidáti, Bartko ide ako nezávislý

04.10.2010 Svidník

Svidník 4. októbra (TASR) – O funkciu primátora mesta Svidník sa chcú uchádzať štyria kandidáti, z toho dvaja nezávislí.
Uviedla to dnes pre TASR Ružena Sipľaková z odboru všeobecnej vnútornej správy Mestského úradu vo Svidníku.
Koalícia Smer-SD, ĽS-HZDS nominovala ako spoločného kandidáta 38-ročného riaditeľa strednej školy Pavla Olejára. Kandidátom Slovenskej národnej strany je 53-ročný živnostník Cyril Dudáš. Ako nezávislý sa bude o hlasy voličov uchádzať aj 46-ročný technik Ján Holodňák. Toho bude podľa vyjadrenia riaditeľa Krajskej agentúry SDKÚ-DS v Prešove Jána Vysockého podporovať koalícia KDH, SDKÚ-DS.
Kandidačné listiny v stanovenom termíne odovzdal aj úradujúci primátor Michal Bartko (53 r. ). Ten zastáva funkciu primátora už tretie volebné obdobie, tentoraz však do volebného súboja vstupuje ako nezávislý kandidát.
Bartko v posledných komunálnych voľbách zvíťazil ako kandidát strany Smer-SD. Okresná rada strany však minulý týždeň jeho kandidatúru nepodporila a rozhodla sa pre Olejára.
\"Po tomto prekvapujúcom rozhodnutí okresnej rady Smeru-SD ma oslovilo niekoľko strán a ponúklo mi kandidovanie. Za inú stranu kandidovať nebudem, čo som vyhlásil i na zasadnutí straníckeho orgánu. Na stranu Smer-SD som nezanevrel. Keďže kandidovať na funkciu primátora ako nezávislý kandidát je v rozpore s jej stanovami, rozhodol som podpísať žiadosť o prerušenie členstva v strane, \" uvádza vo svojom vyhlásení Bartko.
Krajský predseda Smeru-SD v Prešove Stanislav Kubánek pre TASR povedal, že tieto rozhodnutia sú podľa stanov ich strany výlučne v kompetencii okresných organizácií, ktorým nikto nedával žiadne nariadenia ani príkazy.
Podľa Sipľakovej sa vo Svidníku plánuje o 17 poslaneckých miest v zastupiteľstve uchádzať spolu 97 kandidátov v troch volebných obvodoch. Spoločnú kandidátku na poslancov vytvorili dve koalície KDH, SDKÚ-DS a Smer-SD, ĽS-HZDS. Okrem nich nominovalo svojich kandidátov desať politických subjektov. O poslanecké stoličky v mestskom parlamente má záujem aj 17 nezávislých kandidátov.
 

Vyberte región